استان البرز

بحران آبی در البرز به مرز هشدار رسید

بحران آبی در البرز به مرز هشدار رسید

در پی تشدید بحران خشکسالی و کاهش چشمگیر ذخایر آبی در استان البرز، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای این استان با هشدار نسبت به ادامه روند بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آبی، از صاحبان صنایع و فعالان بخش کشاورزی خواست تا استفاده از پساب‌های تصفیه‌شده را به‌عنوان یک راهکار اساسی و پایدار در دستور کار خود قرار دهند.

به گزارش اکوالبرز، داود نجفیان با تأکید بر این‌که دیگر نمی‌توان با راه‌حل‌های کوتاه‌مدت با بحران‌های عمیق حوزه آب مقابله کرد، اظهار داشت: تجربه ثابت کرده است که راهکارهای موقت و مقطعی نمی‌توانند پاسخگوی پیچیدگی‌ها و ابعاد گسترده چالش‌های کنونی در مدیریت منابع آب باشند. وی با بیان اینکه مشارکت مؤثر ذی‌نفعان، همراهی مردم و توجه به ظرفیت‌های محلی، کلید موفقیت در عبور از بحران آبی است، افزود: برای دست‌یابی به مدیریت پایدار، باید از نگاه بخشی و سطحی به مسئله آب فاصله گرفت و رویکردهای علمی، جامع‌نگر و بلندمدت را جایگزین کرد.

نجفیان با اشاره به چالش‌های ساختاری موجود در نظام مدیریت منابع آب تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات، غفلت از جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی در طراحی و اجرای پروژه‌ها بوده که در بلندمدت نه‌تنها به رفع بحران کمکی نکرده بلکه موجب تعمیق آن نیز شده است. وی افزود: وضعیت فعلی منابع آبی استان، اعم از آب‌های سطحی و زیرزمینی، به مرحله بحرانی رسیده است و بدون تغییر رویکردها، در آینده نزدیک با چالش‌های شدیدتری مواجه خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز تأکید کرد: مدیریت پایدار منابع آب، به‌ویژه در آبخوان‌ها، باید به‌عنوان یک اصل راهبردی در سیاست‌گذاری‌های کلان و منطقه‌ای لحاظ شود. وی در همین راستا بهره‌گیری از تجارب موفق جهانی در زمینه مدیریت منابع آب، به‌کارگیری فناوری‌های نوین از جمله سامانه‌های پایش هوشمند، بازچرخانی آب و مدل‌سازی‌های پیشرفته را از جمله ابزارهای ضروری برای افزایش بهره‌وری و کارآمدی در مصرف آب عنوان کرد.

نجفیان در ادامه سخنان خود گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌شده در سطح استان البرز وجود دارد که این ظرفیت قابل توجه، می‌تواند جایگزینی مناسب برای آب‌های زیرزمینی به‌ویژه در بخش صنعت و کشاورزی باشد. وی با بیان اینکه صنایع و کشاورزان باید برای بهره‌برداری از این منابع سالم‌سازی‌شده وارد عمل شوند، افزود: استفاده از پساب تصفیه‌شده نه‌تنها به کاهش فشار بر منابع طبیعی کمک می‌کند، بلکه گامی مؤثر در جهت حفاظت از محیط‌زیست و جلوگیری از فرونشست زمین خواهد بود.

استان البرز با برخورداری از حدود چهار هزار واحد صنعتی و بیش از ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی، یکی از استان‌های مهم و پرمصرف در حوزه آب به‌شمار می‌آید. از این رو، به‌کارگیری شیوه‌های نوین و پایدار در مدیریت منابع آبی در این استان، بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز در پایان از نهادهای مسئول، بخش خصوصی و کشاورزان خواست تا با همکاری و هم‌افزایی، شرایط را برای گذر از بحران آبی استان فراهم آورند و با نگاهی آینده‌نگرانه، از فرصت‌ها و منابع موجود به بهترین شکل ممکن بهره‌برداری کنند.

کدخبر: 589

  • کپی شد
  • کپی شد
کپی شد