البرز یکشنبه، 27 مهر 1399 - 23:24

کشاورز ساوجبلاغی گرانترین فلفل دنیا را تولید کرد

کشاورز ساوجبلاغی گرانترین فلفل دنیا را تولید کرد

برای نخستین بار در کشور، یک کشاورز ساوجبلاغی موفق به تولید گرانترین فلفل جهان در گلخانه خود شد.

به گزارش اکو البرز؛ رییس جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: «محمد صادق گلباز» یکی از گلخانه‌داران خوش ذوق شهرستان ساوجبلاغ  اقدام به تولید فلفل "آجی کاراپیتا" کرده است که مبدا آن جنگل‌های کشور پرو بوده و دارای قیمت بالایی است.

«ایرج الماسی» اظهار داشت: مهمترین ویژگی این فلفل خاصیت دارویی آن است و بیشتر در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ گفت: این کشاورز دارای مجموعه کشاورزی به مساحت بیش از ۳۰ هکتار است و عمده محصولات تولید شده در این مجموعه سبزی و صیفی در ۲ نوع کشت باز و بسته است. 

الماسی افزود:  گلباز در این مجموعه نسبت به نوآوری در تلقیح و فرآوری محصولات خود اقدام نموده که به عنوان مثال می توان به انواع فلفل تولید شده توسط وی اشاره کرد.

وی گفت: این کشاورز ساوجبلاغی یک هزار و ۴۰۰  نوع فلفل را در مجموعه خود تولید می‌نماید که ۲۰ تا ۲۵ درصد این فلفل‌ها نتیجه ذوق و خلاقیت وی در ایجاد تنوع رنگی و میزان تندی فلفل‌ها است.

الماسی افزود: از جمله این فلفل‌ها میتوان به فلفل اشکی، قارچی، زنگوله‌ای و  گرد اشاره کرد. 

محمدصادق گلباز گلخانه‌دار ساوجبلاغی نیز اظهار داشت: گران ترین فلفل دنیا را پس از تحقیقات و کشت‌های آزمایشی امسال در گلخانه‌ خود برداشت کرده است.

به گفته وی بهای این فلفل گران است.

وی می‌گوید: در گذشته کاشت گران‌ترین فلفل جهان در اتریش آغاز شده بود و امروز این فرآیند در ایران برای اولین بار کشت و برداشت شده است.

گلخانه‌دار ساوجبلاغی می‌گوید: برداشت نخست این محصول در گلخانه وی به صورت آزمایشی انجام شده و سال آینده به صورت انبوه کشت خواهد شد.

وی گفت: چاراپیتا نام این فلفلِ تند، زردرنگ و کوچک است که از شمال پرو وارد می‌شود.

گلباز اظهار داشت: در زمان حاضر فلفل زنگوله‌ای، ستاره‌ای، قارچی، انواع هالوپینو، چیلی، دلمه‌ای، انواع فلفل کاپی و چند صد رقم با تندی‌های مختلف از تندی صفر تا تندی ۲ میلیون اسکوئیل که واحد سنجس تندی فلفل است در مزرعه ما کشت می‌شود.

وی گفت: فلفل چاراپیتا در مقایسه با دیگر انواع این گیاه، بسیار تند است و به همراه زعفران از گران قیمت ترین انواع ادویه به شمار می‌آید و سرشار از ویتامین c بوده و خاصیت آنتی اکسیدان دارد.

انتهای پیام/