البرز

سرنوشت اتاق البرز در گرو امضاهای طلایی / بنا مولایی استعفا می دهد یا استیضاح می شود؟!

سرنوشت اتاق البرز در گرو امضاهای طلایی / بنا مولایی استعفا می دهد یا استیضاح می شود؟!

اتاق بازرگانی البرز در بین دیگر استان های کشور جایگاهی ویژه دارد كه در هفته های اخیر دچار چالش های عجیبی شده و گعده های بسیاری از موافق و مخالف و منتقد ریاست فعلی شکل گرفته اند و توازن گروه های مخالف و‌منتقد و موافق هم دچار تغییر و نوسان می شود و این ناآرامی می تواند علاوه بر مشخص كردن نقاط قوت و ضعف، نقشه راه آینده این اتاق را نیز تغییر دهد.

به گزارش اختصاصی اقتصادبرخط؛  در این بین هم برخی فعالان اقتصادی معتقدند که کاستی و مشکلات فعلی که عمداً و یا سهواً به سبب عملکرد رییس اتاق رخ داده؛ در ارتباط با اعضا و رسیدگی به مسائل آنها که مطلوب هم ارزیابی می شود قابل اغماض نیست و اگرچه توانسته رضایت برخی اعضا را جلب کند اما می‌توانست در تعامل با سیاستگذاران و مسئولان اقتصادی بهتر عمل کند.

• تقسیم اختیارات زیر کلید امضاهای طلایی

شرایط کار در اتاق نهم البرز از همان ابتدا شرایط سخت و دشواری بود و برای عبور از پیچ های تاریخی پارلمان بخش خصوصی به ترکیبی از دانایی، تجربه، شجاعت و پشتکار نیاز داشت تا بتواند همه حوزه های مختلف صنعت، تجارت، تولید و زراعت را مورد توجه قرار دهد و هیچ کدام از این قسمت ها را مورد بی توجهی قرار ندهد.

پانزده رای قاطع اعضای منتخب دوره نهم به بنامولایی با گذشت زمان و تشدید اختلافات، مودت و دوستی بین اعضا را کمرنگ کرد و در نهایت موضوع ریاست بنا مولایی به طرح نامه ای با بیش از ده امضا برای عزل وی منجر شد تا ریاست پارلمان بخش خصوصی با کلید امضاهای طلایی اعضای اتاق در آستانه تغییر قرار بگیرد .

لازم به ذکر است اتاق های بازرگانی هم در قبال اعضا و هم در قبال مسئولین اقتصادی کشور مسئولند و می بایست بهترین عملکرد را برای دفاع از حقوق بخش خصوصی و ارتباط با سایر بخش ها مانند بخش تعاونی و یا دولتی داشته باشند اما با علم به این موارد ، هیچ شخصی اختیار محدود کردن فعالیت دیگری بویژه در کمیسیونها را ندارد و این همان ایراد اساسی است که به ریاست فعلی اتاق البرز وارد میدانند و طرح دغدغه های فعالان بخش صنعت و تولید استان و پیگیری موضوعاتی که بعضا سال هاست گریبانگیر این بخش بوده و باید به مدد مطالبه گری فعالان این حوزه پیگیری و حل و فصل شوند به حاشیه رفته است.

آنچه که در انتخابات دوره جدید اتاق گذشت، باعث شد تا یکسال از عمر اتاق نهم صرف دعواها و اختلافات اعضا با رییس اتاق شده و شرط حامیان بنامولایی که در کار تیمی و توجه به رای و نظر همه اعضا خلاصه شده بود نادیده گرفته شده و مخالفان وی ادعا کنند که بنامولایی با تک روی ، تصمیمات و نظرات کمیسیون ها نادیده گرفته و در مسیر اجرای رای و نظرات دیگر اعضا سنگ اندازی کند.

در مقابل ریاست اتاق نیز معتقد است افراد مخالف و دارنده امضاهای طلایی که ممکن است وی را مجبور به استعفا و یا برکنار شدن توسط اتاق ایران کند ، جز مخالفت و سنگ اندازی کار موثر دیگری انجام نداده و حتی در برابر وظایف محوله نیز کوتاهی می کنند .

وی نیز مدعی است، اعضای کمیسیون ها با وجود درخواست برای اخذ نظرات در موارد مختلف ، از همفکری و همکاری با وی امتناع کرده و بیشتر از عمل ، به دنبال نقادی و پررنگ کردن ایرادات و کاستی ها هستند‌ .

اما به واقع چرا اتاق بازرگانی استان البرز که یکی از صنعتی ترین استان کشور به شمار می رود، دستخوش اختلافات اینچنینی بوده و به روزمرگی گرفتار است ؟

و جای سوال دارد که شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تاکنون چه امتیازاتی برای صنعتگران بخش خصوصی در استان کسب نموده و آیا کارآفرینان و پیشکسوتان در رفع این کاستی ها به کار گرفته شده اند؟

حال که جمع بندی ها از عدم کفایت بنامولایی برای ریاست اتاق البرز از سوی منتقدین مطرح است و برخی کارشناسان و رسانه ها هم به ایرادات وارده صحه میگذارند ، دو راه پیش پای رئیس اتاق است خودش استعفا کند یا اینکه با استیضاح اعضا مخالف برکنار شود هرچند که برنامه مخالفان برای دوره پس از بنا مولایی مطرح نشده و مشخص نیست رییس جدید اتاق با چه استراتژی پا به میدان خواهد گذاشت و آیا این دور تسلسل باطل ادامه می یابد ؟

  • کپی شد
  • کپی شد
کپی شد